به گزارش خبرنگار مهر، «عزت الله ضرغامی» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه جلسه امروز (چهارشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۳) هیأت دولت با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: آئین نامه طبیعت گردی امروز در دولت به تصویب رسید. طبیعت گردی یکی از مهمترین بخشهای گردشگری است که اگر سیاست گذاری هماهنگ و درستی در کشور برای آن انجام گیرد و سرمایه گذاران به درستی هدایت شوند، حتماً طبیعت گردی بخش مهمی از گردشگری ما را تشکیل خواهد داد.
وی افزود: البته ناهماهنگیهایی در گذشته بوده است و اکنون دو دستگاه مهم یعنی سازمان محیط زیست و دیگری بخش منابع طبیعی همکاری خوبی با هم دارند.
ضرغامی تاکید کرد: لازم بود در این آئین نامه، جزئیات این همکاری و نحوه سیاست گذاری و دستور العمل ها روشن شود که بحث خوبی در دولت صورت گرفت و به اتفاق آرا این آئین نامه تصویب شد. با ویژگیهای این آئین نامه طبیعت گردی میتواند از رونق بیشتری برخوردار شود.
ضرغامی با اعلام اینکه آخرین آمار در مورد بازدید از محوطههای تاریخی و ابنیه میراث فرهنگی تا پایان ۱۳ فروردین ۶ میلیون نفر بود، اظهار کرد: در برخی از مراکز جمعیت به قدری زیاد بود که درها را باز کردیم و بلیط نفروختیم و جمعیت را هدایت کردیم از جمله حضور ده هزار نفر در زمان تحویل سال در تخت جمشید که به علت تراکم زیاد با سیاستی که خود من ابلاغ کرده بودم بنا شد مردم در صفهای طولانی نایستند و این ده هزار نفر بدون بلیط بازدید کردند.
وی گفت: امسال به دلیل تقارن نوروز با ماه مبارک رمضان در شروع تعطیلات، کاهش سفر داشتیم که به نظر میرسد جبران این موضوع بعد از ماه رمضان خواهد بود. مردم سفرهایشان را مدیریت میکنند و وقتی میبینند زیر ساختها به گونهای نیست که در چند روز سفر فشرده بتوانند از امکانات گردشگری استفاده کنند، ترجیح میدهند سفر خود را کمی به تأخیر بیاندازند که در راه بندان جادهها گیر نکنند.
ضرغامی ادامه داد: سیستان و بلوچستان استان نمونه گردشگری بود که تردد در این استان ۱۴ درصد و اقامت ۱۲۸ درصد رشد داشت و این جواب کسانی است که میخواهند این استان را ناامن جلوه دهند. این استان امنیت و مردم مهمان نوازی دارد و خیانت است که عدهای میخواهند این استان را ناامن جلوه دهند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین درباره پوشش برخی گردشگران در مسجد وکیل و نصیر الملک گفت: مسجد وکیل و نصیر الملک زیر نظر اداره اوقاف است؛ راهبرد وزارت گردشگری آن است که محیطهای مذهبی مانند مساجد پروتکلها و آئیننامههای خاص خودش را دارد.
وی در ادامه بیان کرد: کما اینکه بسیاری از تصویرها منتشر میشود که حتی گردشگران خارجی با چادر هستند، عکس جمعی میگیرند و این نشان دهنده جاذبه گردشگری است. البته اگر هیأت امنای مسجد با توجه به حساسیتها نتوانستند به درستی مدیریت کنند لازم است ورود کرده و تغییرانی را انجام دهند و کاری کنند که ضوابط شرعی در این اماکن بیشتر رعایت شود.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین در مورد شرایط کاخ گلستان ابراز داشت: درب اصلی کاخ گلستان در میدان ارگ است، از مدتها قبل برای آسایش مردم گفتم از دربهای دیگر مانند شمس العماره هم استفاده کنند که بخشی از مردم بتوانند از طریق ناصرخسرو و بازارچه مروی بهراحتی وارد کاخ شوند، آن را باز کردیم و در آینده درب تکیه دولت یکی از ورودیهای کاخ گلستان خواهد شد.
ضرغامی تصریح کرد: کاخ گلستان ثبت جهانی است و پروتکلهای خودش را دارد، باید از همه ظرفیتهایش استفاده کرد، کاخ گلستان مجموعهای از ارزشهای هنری و ملی ما است و صرف اینکه پادشاهان زندگی میکردند مطرح نیست، مجموعهای از هنر، فرهنگ، سبک زندگی و ارزشهای برجسته ای است، تمام تلاش دست اندرکاران این است ضوابط عفاف را برای همه محیطها رعایت کنند.
نظر شما